ZÖLDKÁRTYÁVAL AZ USA-BA

Bemutatkozás, előzmények

2015/03/21. - írta: FantomUS

Bemutatkozás

Magunkról röviden, egy a harmincas éveink közepén járó pár vagyunk, egy hétéves fiúval. A blog pedig a következő okkal született, kiválasztásra kerültünk a DV2015 programban, azaz kihúztak minket az amerikai zöldkártya lottón. Itt pedig az utókornak szeretném archiválni, az ezzel kapcsolatos történéseket, infókat, érzéseket stb.

Előzmények

A húszas éveimben nagy álmom volt, hogy kijussak Amerikába, nincs speciális szakmám, pénzem se nagyon,rokon nulla darab kint....de az illegális út számomra nem volt pálya soha. Így találtam rá a zöldkártya lottóra a 90-es évek végén, és azóta 8-10 alkalommal biztos jelentkeztünk. A szerencse viszont nem állt mellénk egészen a 2014-es évig.

Az elmúlt 5-6 évben komoly szándék nélkül pályázgattunk, tudom-tudom vannak sokan akik a fél kezüket odaadnák ezért a lehetőségért...... mi itt már Magyarországon "elértünk valamit", de mivel az online jelentkezést a lottóra kb.2 perc kitölteni, és teljesen ingyen van, ezért az utóbbi években is töltögettem, amikor októberben eszembe jutott. Nem is nagyon értem, hogy akinek egy kis álma, célja kijutni, miért nem adja be, teljesen ingyenes a kiválasztásig, és ha kihúznak, akkor is dönthetsz úgy, hogy nem mész, mindenféle következmény nélkül.

Visszatérve ránk, 2013-ba épp eszembe jutott október vége fele, hogy, hoppá jelentkezni kéne, gyorsan pár fénykép, adatlap kitöltve, túlzás nélkül mondom 30 perc volt hármunknak, képszerkesztéssel együtt. Feledésbe is merült a dolog, bőven 2014 május 1 után, épp egy Balatonra indulás előtt, még a számítógépnél ültem, asszony már kicsit csesztetett, hogy induljunk. Valamelyik oldalon pont feljött egy zöldkártya lottóra beregisztrálós cég hirdetése, és eszembe jutott a mienk is....asszony kódját bepötyögtem, nem nyert, magamat is, valami egész mást láttam, mint amit a hosszú évek alatt megszoktam:

 

1nl.jpg

Ezek után, nem volt nyugodt az utunk Balcsira.... :) Azóta sok-sok hónap telt el, januárba megkaptuk a vízumot, és májusra meg van véve a repjegy, de magáról a tavaly május óta tartó ügyintézésről tervezek egy külön bejegyzést, illetve a programról magáról is egyet, ide majd mindketten tervezünk írogatni.

Tarts velünk továbbra is :-)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://timitomiusa.blog.hu/api/trackback/id/tr887288087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

perei 2015.03.21. 13:32:22

Drukkolunk nektek Tomi Bácsi...

jo3do3 2015.04.02. 16:10:46

Lélekben veletek leszünk, Mr. T! Jó ötlet egyébként ez a blog sztem. Puszipacsi

andrea974 2015.04.09. 10:22:27

Szia!
Tehát a jelentkezésnél még nem voltatok házasok. De miután ki sorsoltak, az interjú előtt házasodtatok össze?

A jelentkezésnél milyen adatokra van szükség?

Köszi a válaszod!
Andrea

FantomUS 2015.04.09. 13:07:54

@andrea974: Hello! Jelentkezésnél nem voltunk, viszont amikor megtudtuk, hogy kiválasztottak minket, rögtön összeházasodtunk.

Jelentkezéshez a fényképek elkészítése tart a legtovább, speciális fotók kellenek, egyébként mindenkinek az alapadatok, név, szül, hely, idő, végzettség, értesítési cím, gyereked adatai (ha vannak).

Ha házastársad van, őt is fel kell tüntetni, de ha csak élettársi kapcsolatba vagy, akkor nem, de mindketten jelentkezhettek.

póklóvő 2015.08.20. 20:38:33

Hogy haladnak a dolgaitok az előzetes tervekhez képest igy pár hónap távlatából?
Nagyon szurkolok Nektek!
süti beállítások módosítása