ZÖLDKÁRTYÁVAL AZ USA-BA

Kicsit tobb mint 1 ev utan....

2016/08/13. - írta: FantomUS

Beleptunk 2016. augusztusaba, tehat 15 honap telt el. A blogiras nem megy ugy, ahogy terveztem, egyszeruen rohan az ido..... :) Megprobalom osszefoglalni az elmult idoszakot roviden...:)

Munka

Szinte erkezeskor kaptunk "ajanlatokat", termeszetesen nem alom melok, de sokkal jobbak, mint amivel szamoltam. Lett volna lehetoseg szallodai melokra, de vegul egy kisebb cegnel kiszallitos, polcszervizes allas lett. Ma is ezt csinalom, kicsit elore lepkedve cegen belul, asszony ugyanezt csinalja reszmunka idoben, o 2,5 napot dolgozik egy heten.

A keresetunk melobol elerte azt a szintet, ami Virginiaban mar egy viszonylag jo eletszinvonalat tesz lehetove. Mellette iden egy vallakozast is kezdtunk, Timi nagyon ugyesen rajzol, utana neztunk mivel lehetne ezt kamatoztatni. Arcfestos, hennas stb. dolog lett belole, fesztivalozas, szulinapozas meg meg ki tudja merrefele lehet vele keresgelni. Volt par fesztivalon, ugy nez ki, hogy nagy konkurenciaja nem lesz kb. 100 merfoldes korzetben.... :-) Szereti csinalni, nagyon sok pozitiv visszajelzest kap, nem mellesleg pedig ugy nez ki, hogy anyagilag is nagyon megeri, az eddigi rekord hatszaz dollar tiszta haszon egy nap alatt.

Melo, bevetel teren ugy gondolom rendben vagyunk most, innen mar csak torunk felfele egyre jobban.... :-)

Melo:

mms_20160803_205401.jpg

 

Face painting: tovabbi kepek itt

aron_s_party_face_painting_56.jpg

 

Lakhatas

Amerikaban ez sem egyszeru friss bevandorlokent, kernek melot, historyt, vegul itt is magyar segitseget kaptunk, masfel honapot kellett varnunk egy apartmanra, addig egy sima hotelben laktunk. Jelenleg is meg ebben az apartmanban lakunk, hogy itt sajat hazat/lakast tudjunk venni, legalabb ket ev itteni munkaviszony kell a hitelhez...

Ugyintezes

- Bankszamlat viszonylag konnyen lehet nyitni, altalaban Bank of America-ban, Wells Fargo-ban nem problema, hogy "friss" vagy.

- SSN igazabol ez az amerikai tb, ado mindenfele szam, mindenhova kell munkahoz, berleshez, tovabbi ugyintezesekhez. Nekunk erre sokat kellett varnunk, mert bejeloltuk a DS-260 formon, hogy automatikusan a bevandorlasi hivatal tovabbitsa a megfelelo szervnek az adatainkat az SSN-hez. Ez hiba volt mert semmit nem lattak a rendszerbe rolunk, es volt egy ket hetes varakozas-e miatt, es csak utana igenyelhettuk mi magunk a szamokat.

- Jogsi megszerzese az magyarhoz kepest egy vicc, de igazabol itt auto nelkul nem tudsz megmozdulni, egy teszt van, meg egy kis vezetes. A tesztet lehet gyakorolni a DMV honlapjan, mi igy raktuk le.  Itt eleg a jogsit magaddal vinned, semmi egyeb doksi nem kell, hogy igazold magad.

- Zoldkartya kb. 1,5 honap utan erkezett meg, nem kell magunkkal hordanunk, eleg draga a potlasa, ha elhagyjuk.

- Bekoltozeskor kozuzemi dolgok nevedre vetele, internet, tv elofizetes, gyerek iskolaba iratasa.

Osszesegeben kb. par honap alatt sikerult mindent elintezni, itt is nagyon sok segitseget kapva, rengeteg info formajaban, meg persze amikor csodot mondott az angoltudas, tenyleges ugyintezesben is.

Auto

Amerre mi lakunk gyakorlatilag nelkulozhetetlen, nezelodtunk, hasznalt autot nem igazan lattunk jo ertek-aranyban....kacsingattunk mar hitel, lizing fele, de ezt se egyszeru megkapni kezdokent.... Amikor is az egyik magyar srac, -tortenetesen akinel dolgozok, illetve a lakast is neki koszonhetjuk- mondta, hogy online aukciokon szetnezhetunk pont lesz egy, ahol rengeteg hybrid auto lesz. Es termeszetesen jott a mazli faktor, iszonyu jo arakon tudtunk venni ket autot, persze kockazatot vallalva, mert csak kepeken latod a masinakat, mondjuk azota sem lattunk meg hasonlokat se.....Elsora egy auto volt tervbe veve, de vegul sikerult kettot venni. Mind a ketto 2008 as (100-100k merfolddel), szallitassal (Floridabol), uzembe helyezessel, atirassal $12.000 volt osszesen a ket auto......

received_1098465660180757.jpeg 

 received_1098465533514103.jpeg

 

Tarsasag

Egy kis magyar kozossegbe csoppentunk, nelkuluk minden sokkal-sokkal nehezebb lett volna, lehet itt se lennenk mar....csak koszonetet tudok mondani Mindenkinek itt.....

 

Osszegezve 1 ev utan nem allunk rosszul, sot..... ugyanakkor meg nem erezzuk magunkat teljesen "itthon" az USA ban, ugy gondolom ehhez meg ido kell ennyi evesen.... lepesrol lepesre ertekeljuk, hogy allunk, kovetkezo lepcso ket ev utan, azaz jovo majus kornyeke, eldontjuk maradunk-e tovabb, mostani allapotok alapjan, szerintem fogunk, a kovetkezo lepcso meg onnantol az allampolgarsag megszerzese (+4 ev innen).

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://timitomiusa.blog.hu/api/trackback/id/tr748687728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása