ZÖLDKÁRTYÁVAL AZ USA-BA

Elokeszuletek, erkezes az USA-ba

2015/10/25. - írta: FantomUS

Par dolog ami hirtelen eszembe jut, plusz megprobalok jelentkezni itt surubben, de az elet zajlik :-)

 

Otthoni let felszamolasa

Mi ugy dontottunk, hogy eladunk mindent, es nekivagunk. Igy ereztuk anyagilag biztonsagosabbnak, termeszetesen ilyenkor kezdi erezni az ember, hogy tenyleg elmegy az orszagbol, amit persze varunk, de ugyanakkor elhagyjuk a csaladot, baratokat, felszamoljuk mindenunket.  Az utolso 3 honap rengeteg bucsuval, utolso utani ivaszatokkal telt....de a masik oldal mar vart minket.....Richmond VA USA

  

 Miert eppen Richmond?

Se barat, se rokon nincs kint, tehat felvettuk a kapcsolatot tavoli ismerosokkel, neten megtalalhato nyilvanos blogerekkel, forumozokkal, ezek termeszetesen informacio keresnek indultak. Ket ismeretlen ember is nagyon pozitivan allt hozzank, par honapos levelvaltas utan.

Az indulas elott 4-5 honappal ket "opcionk" is volt.....ez nagyon sokat jelentett, adott egy lelki nyugalmat, van hova elindulni, kerdezni valakitol, termeszetesen senki nyakaba nem szerettunk volna telepedni, bekoltozni. A ket embernek itt is szeretnek koszonetet mondani, hogy ismeretlenul is bevallaltak/volna minket.

Vegul Richmond, es az ottani magyar "kolonia" gyozott, azota is aldjak nagy szerencsejuket....:-)

 Arpival es Nikivel egy budapesti talalkat is sikerult osszehozni aprilisban, ami megerositette, hogy jo emberekkel leszunk korulveve.

 

 Erkezes:

Majus 28-an szerencsesen megerkeztunk Washington DC-be, az uton semmi nem tortent, hosszu volt, de ezzel mindenki tisztaban van. Repteren berauto felvetele, DC-ben foglaltunk szallast egy ejszakara, masnap pedig indulas a vegallomas, Richmond fele. Termeszetesen izglomml teli volt a belepes. igen megerkeztunk, de hat a zabszem is ott volt, ahol lennie kell.... :-)

 

 "Keruld a magyarokat!!!!"

Igen letezik, vannak hiteles tortenetek a tarsolyomban nekem is. DE amit az itteni magyaroktol kaptunk az elmult idoszakban, mind materialisan, lelkileg, osszetartasbol, onzetlensegbol, mondhatom most mar baratsagbol......3-4 csaladrol van szo, hasonlo koru gyerekekkel, mentalitassal.

HA most azt mondanak, hogy nem szolhatunk hozzajuk tobbet, akkor se tudnam nekik visszaadni, amit kaptunk minden teren.....Ok meg sokszor fognak elokerulni a tortenesekben.

 

Angol

Megfelelo nyelvtudas nelkul nehez. Magamat a magyar kozepfok kornyekere teszem, a magyar oktatas tipikus hibaival, viszonylag helyesen irok, de megszolalni na......ezek a gatok folyamatosan omlanak lefele, meg hat fejlodik is az ember szep lassacskan.

Erdemes ESL programokat keresgelni, altalaban egyhazak, iskolak inditanak ingyeneseket, kezdesnek nem rossz, plusz ismerkedhetsz mas orszag bevandorloival.

 Termeszetesen ezen a teren is rengeteg segitseget kaptunk, ahol a mi tudasunk mar csodot mondott.

 

Amerika felfedezese

Tervben van, de mint friss bevandorlok, korlatozottak a lehetosegeink, eljutottunk az oceanhoz parszor, Washingtont felfedeztuk, illetve a kornyeken barangoltunk, de beszeljenek a kepek helyettunk.

 

A kovetkezo bejegyzest az elintezendo papirugyekrol, munkarol, lakhatasrol, autovasarlasrol tervezem, meg mindenfelerol.....:-)

 

dsc_0016.JPG

 

 dsc_0003.JPG

 

 img_0972.JPG

 img_1048.JPG

 dsc_0088.JPG

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://timitomiusa.blog.hu/api/trackback/id/tr37704922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása